Başlık: "İş Arama Dönemi ve Çalışma Hayatına Giriş"

28 Aralık 2016

RadyoKi nin yaptığı röportaj:
Tarhih: 2 Aralık 2016 Cuma 14:00

“Kişinin İş Bulma İmkânı Kendini Geliştirmesiyle Artar”

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Prof. Dr. Savaş Ayberk Konferans Salonunda bugün “İş Arama Dönemi ve Çalışma Hayatına Giriş” adlı etkinlik düzenlendi. Etkinliğe KOÜ Harita Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Arzu Erener ve Kişisel Gelişim Uzmanı Mustafa İbili’nin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Etkinlik öncesi Radyo K.İ. Muhabiri Merve Özboyacı’ya konuşan Mustafa İbili, gençlerin iş hayatına atıldıkları zaman yaşayabilecekleri zorluklardan bahsetti. İbili, “Birçok düşünme becerisi var ama mezun olup iş hayatına atılan arkadaşlarımız öğrendiklerini uygulama düşüncesiyle hareket ediyorlar” ifadelerini kullandı ve etkinlikte farklı düşünme tekniklerinden bahsedeceğini söyledi. Doç. Dr. Arzu Erener etkinlikte yaptığı konuşmada, “Biz akademisyenler olarak, sizlerin en iyi eğitimi almanız açısından derslerinizin yanında uygulamalı derslerle beraber eğitim ve öğretiminizi sağlıyoruz. Fakat mezuniyet sonrası zamanlarda iş bulabilme imkânı eğitim-öğretim hayatında kendinizi yetiştirmenize kalıyor” ifadelerini kullandı. Arzu Erener, öğrencilerde mezun olmaya yakın, geleceğe yönelik kaygıların başladığını ve mezun olduktan sonra iş bulamama düşüncesiyle başka yönlerden kendini geliştirme düşüncesinin oluştuğunu kaydetti. Arzu Erener’in ardından söz alan Mustafa İbili, ilk çalışma günü ile ilgili olarak, “Gerilmenize hiç gerek yok, rahat olun. “Benimle ilgili ne düşünüyorlar? düşünceniz olmasın. İş arkadaşlarınızın tamamı, sizi gördükleri anda kendi iş günlerini hatırlayıp sizlere yardımcı olacaklardır” dedi.