Başlık: "Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsüne Ziyaret"

28 Aralık 2016

Kocaeli Üniversitesi, Harita Mühendisliği kulübü etkinliği olarak, öğrencilerin katılımı ile 9 Aralık 2016 Cuma günü düzenlenen teknik gezi kapsamında, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsüne ziyaret ettik. Enstitü Müdürü Prof.Dr. Haluk Özener kurumu ve projelerini tanıtan bir sunum yaptı. Jeodezi Anabilim Dalının yürüttüğü projeler ve yüksek lisans programı hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Bölgesel Deprem - Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi ziyaret edildi. Personel gerçek zamanlı izleme örneği gösterip, öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Meteoroloji Laboratuvarının Türkiye’deki ilk ve sürekli veri toplayan kurum olduğu öğrenildi. Astronomi Laboratuvarı Görevlisi Hülya Yeşilyaprak, rasathane tarihi ve yapılan gözlemler hakkında detaylı bilgi verdi. Boğaziçi Üniversitesi Jeodezi Anabilim Dalı binası ziyaret edildi. Doç. Dr. Aslı DOĞRU bölüm hakkında bilgi verdi ve öğrencilerin sorularını yanıtladı. Gezimizin son durağı olarak, Afete Hazırlık Eğitim Birimindi bir deprem canlandırması ile deprem alabileceğimiz tedbirler hakkında öğrenciler bilgilendirildi.